Katrien Lootvoet

Footsteps Group is opgericht door Katrien Lootvoet in 2015. De voorbije jaren is er zowel gewerkt voor KMO’s die hun personeelsbeleid willen professionaliseren, als voor grote organisaties die de Footsteps-expertise voor specifieke projecten inzetten.

Sinds 2020 is het dienstenaanbod verbreed met HR-analytics en Preventie Welzijn.

Als 18-jarige trok Katrien Lootvoet naar de universiteit om er bedrijfspsychologie te studeren. Ondertussen heeft ze meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd in alle aspecten van organisatie-ontwikkeling en HR-beleid, in grote en kleine organisaties. Ze spijkert haar kennis permanent bij via opleidingen en zelfstudie om zowel de bedrijfskant als de menskant heel goed te begrijpen.

In haar vrije tijd leeft Katrien zich graag uit in de keuken, met klassiekers als achtergrondmuziek.

Opleidingen

 • Preventieadviseur niveau 1 Psychosociale aspecten
 • Middel Management (Vlerick)
 • Postgraduaat Bedrijfsbeleid (VLEKHO)
 • Licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie (KUL)

Astrid Vanfleteren

Na enkele jaren ervaring als kinesiste in een groepspraktijk, zette Astrid in 2016 de stap naar het bedrijfsleven. De insteek is logisch: als bedrijven preventief acties ondernemen en zorgen voor een gezonde werkomgeving, dan kunnen ze het welzijn van medewerkers verhogen. Om hierin zowel theoretisch als praktisch sterk te staan, volgde zij de opleiding tot Preventieadviseur niveau 1 Ergonomie.

Astrid adviseert organisaties niet alleen bij de ergonomische inrichting van de werkomgeving (productie, magazijn, kantoor, ...), maar ook bij de optimalisatie van de werkprocessen. Ze maakt daarbij gebruiken van benaderingen zoals Lean, 5S, continuous improvement, in kaart brengen van productie- en logistieke processen, ...   Want het is essentieel om tegelijkertijd aandacht te hebben voor de veiligheid, de gezondheid, het comfort én het doeltreffend functioneren van de medewerker.

De voorbije jaren heeft Astrid zich ook verder gespecialiseerd in Employer Brand, Rekrutering (digital media) & Selectie. Onze klanten zetten Astrid ondermeer in voor tijdelijke (inhouse) ondersteuning als er veel vacatures zijn.

Naast haar professionele activiteiten is Astrid het liefst met sport bezig. Ze speelt Ultimate Frisbee bij de Gentse club Gentle, geeft er ook training en zetelt in het bestuur als sportcelvoorzitter. In 2019 kon ze met trots België vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap in Hongarije met het Nationaal vrouwen team. Ook in 2021 speelt ze in de Belgische driekleur op het WK in Leeuwaarden.

Opleidingen:

 • Preventieadviseur niveau 1 Ergonomie (in opleiding)
 • Preventieadviseur niveau 2
 • Industrial Engineering (PVO)
 • HR Beleid
 • Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen

Jan Vanfleteren

 In oktober 2017 zette Jan de stap van stille vennoot naar medebestuurder binnen Footsteps Group nv.
Met een diploma van bedrijfspsycholoog op zak begon Jan zijn loopbaan in de bank- en verzekeringswereld (Fortis) als zelfstandig kantoorhouder en verzekeringsmakelaar. Na een tiental jaren werd hij medevennoot binnen het Accountancy - en Auditkantoor Vandelanotte, eerst als Director van de afdelingen Talentmanagement & Riskmanagement, daarna als HR-director. Cijfers zijn de rode draad doorheen zijn carrière. Jan zet dan ook graag zijn jarenlange expertise en kennis in op de domeinen verloning, waardering, HR-budgettering en HR analytics.

Als afwisseling voor het vele computerwerk, geniet hij van lange wandelingen in de natuur, liefst met bossen en bergen. Hij sluit de dag graag af met lekker eten en een goed glas wijn.

Opleidingen

 • Sociaal recht
 • Postgraduaat Riskmanagment (Amelior)
 • Verzekeringsmakelaar
 • Postgraduaat Bedrijfsbeleid (VLEKHO)
 • Licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie (KUL)

Fatoesh Vandenbussche

Van september 2020 tot maart 2021 doorliep Fatoesh haar stage bij Footsteps Group nv. Deze stage liep ze in het kader van de afronding van haar Master bedrijfspsychologie en personeelsbeleid aan de UGent. Tijdens deze uitdagende periode kon ze proeven van heel wat diverse aspecten uit het consulting domein. De gedrevenheid, passie en persoonlijke aanpak van het volledige Footsteps team zijn de troeven die haar hebben overtuigd om het Footsteps team te vervoegen.Vanaf 2021 zal ze haar kennis verder uitbreiden door het volgen van de verbredende Master bedrijfseconomie aan de UGent.

In haar vrije tijd is Fatoesh graag bezig met fotografie. Zo volgt ze momenteel diverse cursussen om zich hier verder in te verdiepen. Portret- en concertfotografie spreken haar in het bijzonder aan.  

Opleidingen:

 • Master bedrijfspsychologie en personeelsbeleid UGent (in opleiding)
 • Verbredende Master bedrijfseconomie (start september 2021)

Partners